De docent

Muziek maken zat er al op jonge leeftijd in. Opa en oma Van den Heuvel hadden vroeger een dans orkest. Opa speelde accordeon en oma nam het slagwerk en de zang voor haar rekening. Geïnspireerd door zijn grootouders begon Patrick al vroeg zelf met drummen . Gevolgd door een aantal jaar drumband . Naast drums begon Patrick op 14 jarige leeftijd met basgitaar en elektrische gitaar lessen.
Hij drumde in verschillende bands; hij begon bij het dans orkest van zijn vader (Calypso Trio 1986) gevolgd door een metal band, die hij met een paar vrienden had opgericht (Medusa)en Faith Once More, een Faith No More tribute band.

In 1994 is hij in de in Vaals opgerichte band Transpunk gaan spelen. Met deze band heeft hij een aantal cd’s opgenomen (Champaign Pigs 1996, Jazz Monster 1999, Club Lek (live in Amsterdam 2000). Zij speelden op diverse festivals zoals Dynamo open Air, Nacht van Pinkpop, Paaspop etc. Tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland in 1997 werd de band uitgeroepen tot meest vernieuwende band en beste live-act. Daarna volgde nog een toer met Gorefest. Dit leverde Transpunk een IGOR award op (Aardschok).

Met bassist Jan Sluismans heeft hij nog uitgeholpen bij Itchi Bitchi, met als hoogte punt Paradiso Amsterdam. Het volgende project was Unheilig. Samen met o.a. Jan Sluismans op bas, Rene Savelsberg op gitaar (drie van de vijf Transpunk mannen ) waren ze de begeleidingsband van der Graf, waarmee ze onder andere een aantal keer op het Wave Gothic Festival in Leipzig gespeeld hebben.

Bandlijst

Op dit moment:

Eerdere bands en projecten

  • Drummer Gunz & Rozes (Guns & Roses tribute band)
  • Percussie X-Libris  (o.a. Cajon gecombineerd met andere percussie instrumenten)
  • Percussie Soulkikker: (zelfde set-up als bij X-libris met als toevoeging een bass synth)
  • Drummer Jessie Galante

Foto’s van Patrick

patrick-transpunk
Patrick live met Transpunk


Een oude Transpunk foto


Patrick live met Soulkikker